Een beetje geschiedenis...

 

Na de officiele opening van de sporthal Bruultjeshoek te Onze-Lieve-Vrouw-Waver op 2/9/1994, werden er voor enkele sporten initiatiecursussen ingericht -voor badminton was dit door het toenmalige BLOSO (momenteel onder de naam Sport Vlaanderen)- tijdens de laatste maanden van 1994. Hierna werd door de initiatiefnemers Jos Verbeeck, Maria Bauweleers en Frederik Meersman de Waverse Badmintonclub opgericht op 28/1/1995. De trainer werd Katrien Cornelis. Frederik werd snel opgevolgd als voorzitter door Gerda Verschaeren. Allen waren inwoners van de nabijgelegen wijk Kegelshoek. De Waverse Badmintonclub sloot in augustus 1995 bij de toenmalige NBL (dit werd erna VBL en is momenteel gekend onder de naam Badminton Vlaanderen) met stamnummer 10083 en sloot ook aan bij de provinciale vereniging PBA. Op zaterdag 2/5/1997 werd een eerste tornooi -Waverse Dubbelslag- georganiseed door de club, naar aanleiding van de Dag van de sportclubs van de gemeente Sint-Katelijne-Waver. De eerste competitiedeelname was in het seizoen 1997-1998 in de provinciale reeks 4C gemengd. Op 14/3/199 ging het eerste echte Waverse BC tornooi door, georganiseerd door Maria Bauweleers (organisatie) en Gerda Verschaeren (tombola). In 2002 starte een eerste intern jeugdtornooi, vanaf 2003 georganiseerd door Annelies Geerts. In 2002 kreeg de club de eerste keer een eigen website, opgemaakt en beheerd door Peter Kiekens. Op 15/2/2003 werd een eerste keer het clubbestuur uitgebreid, naast Gerda Verschaeren (voorzitter), Maria Bauweleers (secretaris) en Jos Verbeeck (penningmeester) kwamen er bij: Annelies Geerts (jeugdverantwoordelijke), Peter Kiekens (webmaster) en Dirk Verbeeck (materiaalverantwoordelijke). Vanaf 2007 werd het intern jeugdtornooi omgevormd naar een jeugdtornooi dat onderdeel was van het PBA Jeugdcircuit, onder leiding van Annette Van der Zee en Christel Goovers. Op 28/6/2008 werd een eerste maal het seizoen voor de jeugd afgesloten met een pannenkoekenfeestje, georganiseerd door Anette Van der Zee. Voor de andere clubleden ging dan weer de eerste quiz door op 28/6/2008, georganiseerd door Peter Kiekens. Vanaf 1/10/2011 werden er ook G-sporters ingeschreven en onder leiding van Greet Wijckmans en Joren Bueds kregen ze begeleiding, unified (inclusief) en later ook afzonderlijk. Er zijn in de loop der jaren heel wat leden erbij gekomen en gestopt, bestuursleden erbij gekomen en gestopt, maar vaste waarden als de eigen tornooien, competitiedeelname, pannenkoekenfeestje, quiz enzomeer bleven doorgaan. Het huidige bestuur, de trainers en vertouwenspersonen kan je op deze website vinden in het menu bij Contacten. 

 

De huidige statuten van onze club, die een feitelijke vereniging is.

De Panathon verklaring die onze club ook getekend heeft.

 

We versturen regelmatig een nieuwsbrief per mail naar de leden, zodat je van nieuwtjes en wijzigingen op de hoogte bent. Geef je e-mail adres zeker door als je deze nieuwsbrief nog niet ontvangt, stuur daarvoor een mail naar de secretaris.

Meer recente info en foto’s vind je ook steeds op onze Facebook pagina www.facebook.com/WaverseBC. Vergeet zeker ook onze Facebook pagina niet te volgen, want dan wordt je langs hier op de hoogte gehouden van alle nieuwtjes en wijzigingen in data enzomeer.

Onze website heb je al gevonden www.waverse-bc.net

Mailen naar de club doe je met ons algemeen adres info@waverse-bc.net.

Over ons

2023-10-12

Je zult de recentste info over ons bedrijf hier vinden Je zult de recentste info over ons bedrijf hier...

2023-10-12

2023-10-12

Je vindt de laatste informatie over ons op deze pagina. Ons bedrijf groeit en evolueert steeds. Wij bieden een uitgebreide reeks diensten. Onze missie is om de beste oplossingen aan te bieden voor...

Je vindt de laatste informatie over ons op deze pagina. Ons bedrijf groeit en evolueert...

Steeds. Wij bieden een uitgebreide reeks diensten. Onze missie is om de beste oplossingen aan te bieden voor iedereen. Vul...

De Waverse Badmintonclub

sinds 1995